Sunt persoane care spun ca vara este cel mai nefavorabil moment pentru a bea cafea (asta se intampla mai ales in randul celor carora nu le functioneaza corespunzator aparatul de aer conditionat). Dar, noi spunem ca vara este un moment special unic pentru iubitorii de cafea.
Asa cum se intampla toamna, iarna si primavara, exista o intreaga cultura a cafelei de vara care merita sa fie celebrata. De fapt, vara poate fi sezonul cel mai potrivit pentru a experimenta tot soiul de cafele. Iti aratam mai jos de ce spunem asta.
Fie ca vei petrece zile lungi la piscina, fie ca pleci in excursie cu familia sau pur si simplu te straduiesti sa faci fata caniculei, nu ar trebui sa renunti la mica ta bucurie din fiecare ceasca de cafea.
Pentru iubitorii de cafea: rece cu gheata face parte din magia verii
In ultimii ani, cafeaua preparata la rece a cuprins interesul multor iubitori cofeina. Acest tip unic de cafea, preparat cu apa rece in loc de apa fierbimte, este surprinzator de versatil. Bauturile cold brew coffee pot fi preparate cu multa creativitate pentru a obtine zeci de nuante gustoase diferite.
Iata de ce cafeaua cold brew este incredibila:
– are cu 66% mai putina aciditate
– are cu 66% mai putina amaraciune
– este realizata ca un concentrat pe care il poti dilua cu orice lichid.
Astfel, o sa obtii o cafea super fina, cu arome bogate, fara note acide si aspre.
Este o experienta complet diferenta de cafeaua obisnuita preparata la cald, motiv pentru care este atat de versatila.
E usor sa faci cafea rece acasa
- Mixeaza apa rece si cafea macinata.
- Lasa 12 ore la temperatura camerei.
- Filtreaza concentratul lichid de zat.
- Dilueaza cu apa, dupa gust si adauga gheata pentru o bautura perfecta iced cold brew coffee.
O cafea rece preparata astfel poate fi pastrata la frigider timp de pana la doua saptamani, astfel incat este usor sa faci o cantitate mai mare si sa o imparti pentru mai multe zile.
Poti folosi si o presa franceza pentru absorbtia cafelei.
3 Reteta de vara pentru iubitorii de cafea
Cafeaua rece este fina asa ca se poate mixa cu o gama larga de arome pe care nu ai putea sa le asociezi cu o ceasca fierbinte de cafea. Poti adauga gheata obisnuita, dar nu ar trebui sa-ti fie teama sa-ti dezlantui salbatic partea creativa.
1. Limonada Cold Brew
Fara multa aciditate naturala, cafeaua preparata la rece functioneaza foarte bine cu sucul proaspat de lamaie. Te gandesti ca ar putea fi amara? Nu. Poti ajusta usor reteta, ca sa se potriveasca gustului tau.
Ai nevoie de:
– 150 ml cafea rece
– 150 ml limonada proaspata
Amesteca cele doua ingrediente, adauga gheata si gata. Simplu, racoritor si energizant.
2. Iced Cold Brew Latte
Concentratul de cafea preparata la rece este un background fantastic pentru espresso (si e foarte usor de facut in casa). Amesteca-l cu niste lapte si cu sirop aromat (poti incerca sirop floral de lavanda sau un sirop de soc).
Ai nevoie de:
– 90 ml cafea preparata la rece
– 210 ml lapte
– 30 – 60 ml sirop
Amesteca aceste ingrediente, adauga gheata si dintr-o data stresul si grijile se vor topi.
3. Cold Brew Sangria
Sangria cu cafea?? Da! Chiar functioneaza. E un amestec plin de farmec, cu un gust uimitor. Este rasfatul perfect pentru o dupa amiaza tarzie de vara, cand ai nevoie de extra good vibes. E o bautura minunata pentru atunci cand te aduni cu prietenii, in dupa amiezile de vara.
Ai nevoie de:
– 30 ml cafea preparata la rece
– 60 ml de vin rece fructat
– 15 ml de sirop simplu
– 90 ml de apa minerala (dupa gust)
Umple la jumatate un pahar cu gheata. Adauga cafea, vin, sirop si apoi apa minerala dupa gust. Mixeaza usor si orneaza cu fructe de padure. Peeeerfect!