Imediat ce vara isi intra in rol, cand iti dai seama ca poti sa lasi linistit geaca de primavara acasa, e momentul sa schimbi cafeaua fierbinte cu iced coffee. Sigur, ai putea sa consumi iced coffee pe tot parcursul anului, dar atunci unde ar mai fi distractia? Daca e frig afara, te incalzesti cu ceva cald, dar daca afara e fierbinteala, merita sa te racoresti cu o cafea rece cu gheata.
Trucuri utile pentru iced coffee
Iata cateva trucuri care te pot ajuta in vara asta sa-ti savurezi cafeaua cu gheata asa cum se cuvine.
1. Cel mai bun moment sa bei cafea in timpul verii

Stiinta spune ca cel mai bine este sa consumi cafea intre orele 9.30 si 11.30 si intre 13.30 si 17.00. Acest lucru este valabil atat pentru cafeaua fierbinte cat si pentru iced coffee.
De ce?
Pentru ca organismul nostru produce cortizol, o substanta care are o functie revitalizanta si este produsa la intervale de timp destul de regulate – de la 8 am pana la 9 am, intre 12 pm si 1pm si dupa ora 17.30. Din nefericire, cafeaua si cortizolul nu fac casa buna impreuna, ceea ce inseamna ca este mai bine sa-ti bei cafeaua in intervalale de timp potrivite.
2. Prepara din timp iced coffee
Economiseste timp pretios dimineata si pregateste iced coffee cu o zi inainte, astfel incat dimineata bautura rece preferata sa te astepte in stare perfecta. In cazul in care ai uitat sa faci acest lucru, poti folosi cuburi de gheata si cafea proaspata pe care sa le amesteci intr-un shaker, timp de 1 – 2 minute.

3. Cafeaua este prea amara?
Adauga un varf de sare. S-ar putea ca acest truc sa ti se para ciudat la inceput, dar sarea este un potentiator de aroma si face ca gustul cafelei sa fie mai putin amar in general. In schimb, scoate in evidenta celelalte arome splendide ale sale.
4. Faceti cuburi de gheata din cafea congelata
Daca folosesti cuburi de gheata cu apa, in cele din urma nu vei face decat sa-ti diluezi cafeaua. Dar, pentru a te bucura de cafeaua iced coffee perfecta, poti fi inteligent si sa pui in tabletele de inghetat la congelator chiar cafea. Apoi, va trebui doar sa adaugi lapte si gata, ai obtinut paharul perfect racoritor de iced coffee.
5. Ce sa faci cu zatul de cafea care ti-a ramas?
Pana in acest punct, ai pregatit cum se cuvine cea mai buna bautura rece pe baza de cafea, dar observi ca ti-au ramas resturi de cafea. Ce faci cu ele? Ei bine, nu le arunca la gunoi. Le poti folosi ca ingrasamant pentru plante. Pentru asta, trebuie doar sa le asezi pe pamantul ghivecelor. Totusi, inainte de a folosi zatul, clateste-l putin pentru a neutraliza nivelul PH-ului, astfel incat nivelurile de aciditate ale solului sa nu fie afectate.

6. Ce faci daca iti ramane cafea?
Daca ai reutilizat zatul de cafea, in continuare te gandesti ce poti face cu ceasca de cafea care ti-a mai ramas? O poti folosi pentru a face fursecuri cu cafea, blaturi gustoase cu cafea, tiramisu. Poti doar sa ingheti cafeaua pentru a te bucura in alte zile de ea, in preparate reci.
7. Cum transporti iced coffee?
Daca te grabesti sa pleci de acasa spre birou, pune cafeaua iced-coffee pregatita intr-o sticla sau un termos, ori o cana de calatorie cu pai. O sa te poti bucura de racoarea sa in timp ce astepti masina in statie sau in timp ce astepti in masina la semafor.
8. Cuburi de gheata cu lapte
Spuneam mai sus ca poti face cuburi de gheata din cafea ca sa eviti diluarea cafelei iced coffee cu apa. Poti merge mai departe cu aceasta idee si poti ingheta laptele pe care apoi o sa-l arunci sub forma de cuburi in paharul de cafea.
Bucura-te de racoare vara asta cu bauturile tale iced coffee preferate.