Cafeaua si ciocolata sunt delicioase, consumate separat, dar daca le vei combina, vei putea pasi pe un taram nou, incredibil. Iata cum poti mixa cafeaua si ciocolata.
Cafea si ciocolata sau cafea versus cacao
Ce tip de ciocolata se potriveste cel mai bine cu o ceasca de cafea?
Cacao
Boabele de cacao se gasesc in fructele arborelui Theobroma cacao si vin intr-o varietate de dimensiuni si culori, cum ar fi rosu, galben si violet. Fructele sau pastaile de cacao contin intre 20 si 60 de boabe de cacao.
Cafea
Cafeaua poate fi impartita in doua categorii principale: Arabica si Robusta. Sunt pastai ale plantei Coffeea, se gasesc in interiorul fructului. Boabele sunt de obicei rosii sau violet. Spre deosebire de cacao, fiecare lastar al plantei de cafea produce doar doua boabe.
Asemanari intre cafea si cacao
Exita diferente si asemanari intre cafea si cacao. De exemplu, atat boabele de cafea, cat si cele de cacao sunt prajite pentru ca aroma sa se extraga din compozitia lor. De asemenea, ambele sunt formate din soiuri diferite, au propriile caracteristici unice ca aspect si gust. Ambele sunt stimulente, contin cofeina si antioxidanti.
De ce ar trebui sa tii cont cand combini cafea si ciocolata?
Exista 3 lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere cand combini cele doua elemente: aroma, aciditatea si complexitatea.
1. Cafea si cacao – aroma
Un lucru de care trebui sa tii cont este aroma. Pe ce tip de aroma mergi? Dulce, sarata, amara? Unele arome sunt mai evidente, altele mai subtile. Aroma unica amestecata a cafelei si ciocolatei poate influenta serios gustul final.
2. Cafea si cacao – aciditate
De cele mai multe ori, acesta este un factor care tine de cafeaua consumata. Asigurati-va ca tineti cont de prospetimea si calitatea cafelei.
3. Cafea si cacao – complexitate
Atat in cazul cafelei, cat si in cazul pudrei de cacao, aromele pot avea straturi adanci si pot fi mai complexe decat ai fi crezut initial. Retineti ca asocierea aromelor contrastante pot ajuta la echilibrarea gustului general.
De exemplu, puteti echilibra amaraciunea cu dulceata sau cu ceva sarat. De asemenea, puteti echilibra aciditatea cu dulceata sau ceva condimentat.
Cum gustati ciocolata?
– Gustati mai multe tipuri de ciocolata in acelasi timp
– Priviti ciocolata inainte de a gusta din ea
– Uitati-va la culoarea ciocolatei
– Mirositi-o pentru a-i simti aroma
– Gustati-o
Cum gustati cafeaua?
– Observati-o – ce culoare si ce consistenta are in ceasca?
– Mirositi-o – puteti sa va faceti o idee despre calitatea si prospetimea sa
– Sorbiti-o si plimbati in gura o cantitate mica din lichid.
Cafea si ciocolata – idei de asocire
Sunteti tentat sa combinati cafeaua si ciocolata in rutina zilnica, dar nu stiti cum sa procedati? Iata cateva idei excelente de testat acasa.
– Cappuccino si ciocolata alba
– Latte si ciocolata cu lapte
– Cafea instant si ciocolata cu lapte dulce
– Espresso si ciocolata neagra
Acum ati aflat cele mai bune modalitati de combinare a cafelei cu ciocolata. Ce reteta veti incerca prima data?